Competitie

In West4 wordt er op verschillende niveaus competitie gespeeld. Spelers kunnen een keuze maken om regionaal of landelijk te spelen. Voor de fanatiekeling is er zelfs een optie om in beide competities uit te komen.

Regionale competitie

De regionale competitie wordt georganiseerd door Poolwest4. Dit is een district aangesloten aan de KNBB. Wedstrijden van de regionale competitie vinden wekelijks plaats en elk team kan een thuisspeelavond kiezen tijdens het inschrijven. De competitiewedstrijden worden dan ook altijd op maandag tot en met donderdag gespeeld. De competitie start elk jaar rond september en duurt tot en met mei. Je kunt je inschrijven voor de competitie in de periode daarvoor. Voor meer informatie om je in te schrijven, kun je het beste informeren bij de zaal waar je competitie wilt spelen, door hier het nieuws te volgen of contact met ons op te nemen.

Landelijke competitie

De landelijke competitie is compleet in handen van de KNBB. Zij organiseren een competitie die in het weekend plaats vindt. Het niveau van deze competitie ligt gemiddeld hoger dan de regionale competitie en is dan ook niet voor beginnende spelers weggelegd. Daarnaast zijn de reisafstanden groter, omdat er ook wordt gespeeld tegen teams uit andere districten. Inschrijven voor deze competitie kan door te informeren naar de mogelijkheden bij de zaal waar je speelt of door de website van de KNBB te bezoeken op www.knbb.nl.

Gerelateerd nieuws