Nederlands Kampioenschap

Elk jaar wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden om te bepalen wie de beste spelers van Nederland zijn. Deze zijn verdeeld in verschillende categorieën, zodat er elk jaar meerdere kampioenen zijn van Nederland. Alle informatie over het NK kun je vinden op www.nkpool.nl

Heren

Er zijn elk jaar in aanloop naar het NK meerdere kwalificaties door het land. Deze geven je de kans om je te plaatsen voor het eindtoernooi. De vier belangrijkste spelsoorten worden aangeboden, namelijk 8-ball, 9-ball, 10-ball en 14.1. Alle leden van de KNBB worden op tijd geïnformeerd over de verschillende kwalificaties en hoe je moet deelnemen aan het NK.

Dames

Voor de dames wordt er naast de heren ook een Nederlands kampioenschap gehouden. Zij kunnen zich direct inschrijven op de website, dus hoeven geen kwalificaties te spelen. Dezelfde spelsoorten worden voor de dames aangeboden als de heren.

Jeugd

Alle jeugdspelers, spelers die 18 jaar en jonger zijn, kunnen ook strijden om te bepalen wie de beste is. Er zijn diverse categorieën voor de jeugdspelers, namelijk junioren, pupillen en meisjes. Net zoals bij de volwassen spelers worden alle belangrijke spelsoorten gespeeld. Inschrijven kan net zoals de dames via de website.

Senioren

Elk jaar wordt ook het NK Senioren gehouden. Dit toernooi is voor alle spelers die boven een bepaalde leeftijd vallen. Op dit moment is er geen exacte leeftijdsgrens, maar deze wordt op tijd gecommuniceerd naar al de spelers. Net zoals bij de andere categorieën worden de vier belangrijkste spelsoorten aangeboden.

Gerelateerd nieuws