Reglementen

Ook al ben je een ervaren speler of juist iemand die net begint met spelen, als je gaat poolen zijn er altijd regels. Dit kan zijn van een simpele speluitleg tot het reglement dat is opgesteld voor de verschillende competities. Hieronder kun je al de beschikbare reglementen vinden.

Spelreglement

Voor alle spelsoorten die gespeeld worden in het district en in het land is een Nederlandse vertaling beschikbaar gesteld. Deze zijn van toepassing tijdens de competitie en toernooien.

WPA regels 2009 – Nederlands

Regionaal reglement

Op regionaal niveau worden er reglementen gehanteerd voor de competitie en de ranking. Beide reglementen zijn hieronder te vinden.

Competitie

Reglement Teamcompetitie

Aanvullend Reglement Teamcompetitie 2015 2016

Wedstrijdformulier 2015 2016

Individueel

Nog niet beschikbaar.

Landelijk reglement

Voor de landelijke competitie wordt er elk seizoen door de KNBB een reglement opgesteld. Daarnaast wordt er een document met de jaarlijkse wijzigingen gepubliceerd. Voor de landelijke toernooien en het Nederlands Kampioenschap zijn verschillende reglementen van toepassing.

Competitie

Reglement Landelijke Teamcompetitie 2014-2015

Reglement Landelijke Teamcompetitie promotie/degradatie 2014-2015

Reglement Landelijke Teamcompetitie Wijzigingen 2014-2015

Individueel

Reglement Nationale Toernooien

Reglement Nederlands Kampioenschap

Beker

Voor de beker worden er afwijkende reglementen gehanteerd, aangezien deze betrekking hebben op de regionale en landelijke teams die deel nemen aan de bekercompetitie.

Nog niet beschikbaar.